Четвер
02.05.2024
19:48
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ВОЛОДИМИРІВСЬКА ЗШ І-ІІІ ступенів
Головна » 2017 » Квітень » 3 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
17:24
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Книга є потужним джерелом знань.  Свої найперші і улюблені книжки людина читає в дитинстві.  Коли стає сумно, ми згадуємо книжкових героїв з дитячої літератури.

       У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.

      Традиційно такий тиждень пройшов у Володимирівській ЗШ І – ІІІ ст.. спільно із сільською та шкільною бібліотеками  під  гаслом «Ми читаємо завзято, а читати нам – це свято». У цей період проходили різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань,  прищеплювання дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного, виховування любові і поваги до книги.

     Відкриття  тижня  дитячого читання   розпочали з наймолодших – першачків із  вчителем Зобенко Світланою Іванівною «Ми тепер не тільки учні, ми тепер вже читачі»,- саме під таким гаслом пройшла он-лайн-подорож  « Як утворилася книга ».

    Бібліотекар  Жайворонка Наталія Миколаївна  розповіла учням, як правильно користуватися книгами  та читати. Ведучі заходу  захопили дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок. Окрім того, розповіли малим читачам про історію появи і розвитку книги, а ще – про сам тиждень дитячого читання.

   На другий день Тижня  учні 2 класу  з вчителем Говоровою Наталією Василівною виготовляли закладки для книг у вигляді трикутників «Кольорова райдуга »  та учні 1 класу  із Світланою Іванівною  закладки у вигляді  « Мудрої сови » .  

   Цікаво та захоплююче  пройшли   для  учнів 1 – 4 -х класів бібліотечний  медіа - урок  « Пам*ятники   книгам » та перегляд  мультфільма  премія «Оскар 2012 »  « Фантастичні літаючі книги  містера Морріса  Лессмора »

    Складними , але веселими стали  літературні перегони « Увімкни казку» для учнів  5 – 8 класів , де діти дружніми командами залюбки занурилися в казково - книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на каверзні питаннячка, розширили  свій світогляд, отримали  частинку любові і тепла.

   А останній день тижня став незабутнім для кожної дитини , коли під час проведення інтернет –подорожі             « Книжки нового поколіня »  ( електронні  книги , гаджети  , які розповідали про людину і природу )учні проявили швидкість мислення, творчі можливості , правильність відповідей на поставлені  запитання. А потім всі разом долучилися до акції « За чисте довкілля ».

      Не залишили байдужими жодного читача книжково-ілюстративні виставки:    «Книжкові новини для кожної дитини», « У світі казки чарівної», 

«Сучасні автори, сучасним дітям».

    Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань 

     

Сільський бібліотекар :                        Н . Жайворонка

Переглядів: 413 | Додав: Ария | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]